Üniversitemizden Haberler

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi

"Genç Diplomatlar için Seminer" Projesi Kapsamında İtalyan Akademisyen Prof. Dr. Andrea Menegatti Tarafından Seminer Düzenlendi

15.03.2024

Siyaset bilimi ve yerel yöemtimler alanında uzman ve "Batı Afrika'da İslam: Genç Afrika Demokrasisinde Sufizm ve Fundamentalism" kitabının yazarı olan Sn. Menegatti, İktisat Fakültesi ile Hukuk Fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik "İtalyan Yerel İdareler Diplomasisi" konulu seminer düzenledi.

Seminerde, İtalya’nın Avrupa Birliği’ndeki yeri ve rolü, İtalya ve AB ülkelerinde demokrasi ve insan haklarının kalkınma sürecine geniş bir şekilde ışık tuttu. Öğretim üyesi  İtalyan üniversitelerindeki araştırma deneyimini ve araştırma yöntemlerini paylaştı. İtalya'yı diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştıran Profesör, devletin dış politikası hakkında kapsamlı bir analiz sundu.

Buna ek olarak, İtalyan yerel yönetim organlarının özellikleri ve onların hükümet organlarıyla olan ilişkilerinin yanı sıra uluslararası ilişkiler kurma yöntemlerine de değindi.

Görseller